Annons
Annons

Studentens guide
till repskapsgalaxen

25 mars 2013, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

En dag ber polisstudenten Nils Skanebo att få låna en uppsättning gamla Polistidningar. Det visar sig att han är på jakt efter information till en guide om representantskapet – Polisförbundets högsta beslutande organ.

En dag ber polisstudenten Nils Skanebo att få låna en uppsättning gamla Polistidningar. Det visar sig att han är på jakt efter information till en guide om representantskapet – Polisförbundets högsta beslutande organ.

Nils Skanebo

Ålder: 23 år

Bor: Örebroare, bor i Hallonbergen under studietiden.

Fackligt uppdrag: Förste vice ordförande och sekreterare i Polisstudenterna Solnas styrelse.

POLISSTUDENTERNA SOLNA

Antal medlemmar: 557

Antal förtroendvalda:
Tio i styrelsen.

Ordförande:  
Johanna Markgren

Hur kommer det sig?
– Inför representantskapet i Västerås 2012 fick vi som skulle vara med som ombud komma till Polisförbundets kansli för att få information om hur det går till. Det kändes väldigt bra då, men när vi väl var på plats på repskapet så var det mycket som vi inte hade en aning om.

-Det hela ledde till att vi kände att vi inte kunde fullfölja vårt uppdrag mot studenterna på ett bra sätt. Därför bestämde jag och Solnastudenternas dåvarande ordförande Nathalie Stafsén oss för att vi skulle skapa ett dokument för att underlätta för kommande delegater.

Vad var det för information
ni saknade?

-Vi var till exempel inte förberedda på att man kunde åberopa en hearing av de två kandidaterna till styrelseposten – det var ju inga personer vi kände till. Och i en specifik fråga där det stod och vägde lade vi ner vår röst, för att det var svårt att få tillräcklig grund för beslut från något håll. Det kändes ju synd.

Vad innehåller er guide?
– Ordförklaringar, som vad ett presidium är, information om motioner, hur repskapet är upplagt dag för dag och hur man kan förbereda sig. Det finns också tips kring boende och vad man ska ta med sig. Sedan är det lite historia, det var därför jag behövde Polistidningarna.

– Tanken är att det här ska vara ett levande dokument som hålls uppdaterat och sprids på alla tre skolorna.

Hade ni skrivit någon motion inför repskapet?
– Nej, men vi håller på att skriva en inför nästa repskap. Den handlar om sänkt medlemsavgift för aspiranter.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst