Annons
Annons

Tyst minut för Stockholmspolis som körde genom isen

12 mars 2013, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Klockan tio på tisdagmorgonen stannade poliserna i Stockholm upp och höll en tyst minut för sin kollega som omkom efter en olycka under arbetspasset igår.
Klockan tio på tisdagmorgonen stannade poliserna i Stockholm upp och höll en tyst minut för sin kollega som omkom efter en olycka under arbetspasset igår. På Klara närpolisstation i City samlades ett tjugotal poliser i fikarummet.

– Vi samlas för att minnas vår kollega. Våra tankar går främst till hans familj, inledde närpolischefen Anders Lindberg den tysta minuten.

Den omkomne polismannen arbetade vid Söderortspolisen och deltog i kommenderingen som pågår med anledning av statsbesöket från Turkiet. Av hittills okänd anledning körde han med sin fyrhjuling över kajkanten vid Norr Mälarstrand och hamnade under isen. En av mannens kollegor lyckades få upp honom ur vattnet och med hjälp av några skridskoåkare gjordes hjärt- och lungräddning. Hans liv gick dock inte att rädda, utan han avled senare på Karolinska sjukhuset.

– Flera av poliserna här är direkt berörda, trots att han inte arbetade just här. Men vi hade flera patruller på plats och många härifrån är med i samma kommendering. Så det har varit många på debriefing, säger närpolischef Anders Lindberg till Polistidningen.

På eftermiddagen höll Polisförbundets styrelse och anställda en tyst minut och tände ett ljus för den polis som förolyckades igår, men också för att hedra andra poliser som avlidit under året.

Stockholmspolisen har nu stoppat användningen av fyrhjulingar tills dess att orsakerna till olyckan är utredda.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst