Annons
Annons

Dödsolycka med fyrhjuling utreds

19 mars 2013, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Nu utreder polismyndigheten och Arbetsmiljöverket olyckan då en polis i Stockholm dog efter att ha kört genom isen med en fyrhjuling.

Nu utreder både polismyndigheten och Arbetsmiljöverket dödsolyckan då en polis i Stockholm körde genom isen med en fyrhjuling.

När en allvarlig olycka inträffar på en arbetsplats ska den alltid anmälas till Arbetsmiljöverket, enligt arbetsmiljöförordningen. Det har också gjorts en arbetsskadeanmälan i polisens system för tillbuds- och arbetsskaderapportering, Lisa.

– Dessutom har det gjorts en polisanmälan om arbetsplatsolycka, och den utreds nu enligt alla rutiner för att ta reda på hur olyckan har gått till, säger Emma Cronberg som är vice huvudskyddsombud vid Stockholmspolisen och ledamot i Polisförbundets styrelse.

Eftersom det handlar om en olycka med ett fordon, så utreds den också som en trafikolycka.

Parallellt med utredningarna om själva olyckan har Stockholmspolisen arbetat med att stötta den omkomne polismannens kollegor och dem som jobbade tillsammans med honom när det hände.  Det har bland annat hållits en mängd avlastningssamtal.

– Arbetsgivaren har verkligen ansträngt sig för att göra situationen så bra som möjligt, säger Emma Cronberg.

Det var den 11 mars som en 45-årig polisman från Söderortspolisen körde med fyrhjuling över kajkanten på Norr Mälarstrand i centrala Stockholm. Han hamnade under isen och dog senare på Karolinska Universitetssjukhuset. Olyckan inträffade i samband med en kommendering med anledning av ett statsbesök. Dagen efter olyckan höll Stockholmspolisen en tyst minut.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst