ANNONS;

ANNONS:

 
 


Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut runt den 6 december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 

Ordförandeord

Firandet dröjer …

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 
 

Arkiv

Jätteövning mot terror
avslutad i Norge

Publicerad 2013-04-18

Aktuellt Nationella Insatsstyrkan (NI) deltog i den rekordstora antiterroristövningen utanför Norges kust som genomfördes under onsdagen. Scenariot var att en färja med 200 passagerare kapats av åtta terrorister som hotade med sprängmedel.

– Det har gått mycket bra. Sammanlagt genomfördes övningar på nio olika platser i Europa, säger Sara Kvarnström, pressekreterare vid Rikskriminalpolisen.

Det var det så kallade Atlasnätverket, som skapades efter terroristangreppen i New York 2001, som organiserade övningen. 36 antiterroristenheter från 27 EU-länder samt Norge och Schweiz ingick i övningen. De svenska poliser som deltog utanför Norge kommer från Nationella Insatsstyrkan. På Polisens hemsida konstaterar NI:s chef, Marie Jarnerus, att NI är en av de minsta specialstyrkorna i Europa och att det därför är extra viktigt att samarbeta med polisorganisationer i andra länder.

– Europa måste ha en hög mental beredskap för den här typen av händelser. Genom att träna tillsammans med Europas övriga antiterroristenheter säkerställer vi en hög samarbetsförmåga. Det ger oss förutsättningar för att bli ännu bättre på att både ge och ta emot hjälp.