Annons
Annons
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Ibland är det frustrerande att vara journalist på en fackförbundstidning. Nej, missförstå mig inte, jobbet och uppdraget som sådant är stimulerande, roligt, spännande, lärorikt och ibland kanske till och med lite viktigt. Frustrationen handlar om den ofantligt långa tid det tar från det att en text skrivs till dess att den hamnar i tryckt form i era brevlådor.

”… den ofantligt långa tid det tar från det att en text skrivs till dess att den hamnar i tryckt form …”

Så är läget just nu. Jag vill kunna berätta det absolut senaste om Polisförbundets arbetstidsförhandlingar med Rikspolisstyrelsen. De är inne i ett slutskede och turerna längs vägen har varit många. Att arbetstiderna är viktiga och väcker känslor är bekant för alla som befunnit sig i närheten av polisen de senaste åren. Att skiftarbete och hälsa är starkt kopplade till varandra är också känt sedan länge. Därför har just arbetstiderna för dem som jobbar skift varit i fokus för förbundets förhandlare.

Deadline för arbetstidsförhandlingarna var satt till den 30 april. Det är samma dag som den här tidningen skickas till tryck. Därför kan vi inte berätta vad resultatet blev. Men som väl är finns det en räddning i form av webben. Här på https://polistidningen-flytt.mockupbird-dev.se kan du vid det här laget läsa om Polisförbundet fick gehör för sina yrkanden.

Papperstidningen är däremot oslagbar när det gäller att förmedla starka historier och känslor i text, bild och grafik, tycker jag. Därför vill jag än en gång passa på att gratulera AD Ali Moosavian som nyligen vann Fackförbundspressens journalistpris i kategorin ”Bästa redigering”.

Ämnen i artikeln

Detta är Redaktörens rader. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst