Annons

Annons

Legendarisk presstalesman
och redaktör slutar

6 maj 2013, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Nu slutar Claes Cassel, 73 år, efter 12 år som redaktör för Blåljus, Polisförbundet Stockholms sajt. Dessförinnan var han smått legendarisk presstalesman för Stockolmspolisen.


1) Varför slutar du?

– Verkligheten är ju den att i min ålder smalnar perspektiven. Jag vill hinna med att göra så mycket. Det är jätteviktigt att hinna med barnbarnen. Och resor. Därmed inte sagt att Blåljus inte varit viktigt – tvärtom har facket varit centralt för mig i hela mitt polisliv.

2)Vad minns du starkast från åren med Blåljus?
– Det är väl som att svära i kyrkan, men striderna kring arbetstidsavtalet 2008. Det var ett sådant oerhört tryck från medlemmarna. Ett jätteengagemang och det var riktigt roligt att göra Blåljus, även om själva konflikten inte var rolig.

3)… och från tiden som presstalesman?
– En absolut ändlös rad av kriser som avlöste varandra i polismyndigheten under de åren (1994-1999). Nazistaffären* kom ju väldigt nära min familj och det var jobbigt. Annars var det mest positivt. Fortfarande kommer folk fram till mig på gatan och känner igen mig. Jag tyckte inte jag gjorde något särskilt, jag fanns bara tillgänglig för journalisterna och sa som det var som polis.

*1998 tog nazister hotbilder utanför Claes Cassels bostad. Bilderna publicerades av Aftonbladet och händelsen blev sedan rättssak.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst