Annons
Annons

Tre frågor till Göran Millbert …

29 augusti 2013, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

… som tagit över rodret för justitiedepartementets polisenhet sedan den 1 juli.

… ny chef för justitiedepartementets polisenhet sedan den 1 juli.

Hur fick du tjänsten?Goran_Millbert
– Jag har varit ämnessakkunnig på justitiedepartementet sedan november 2011. Det är jag som har handlagt kommittédirektiven för polisens omorganisation till utredaren Thomas Rolén och jag var med och startade hela genomförandeorganisationen. Sen har jag en lång karriär som polischef bakom mig, med en juristutbildning i botten. Det har nog vägt tungt.

Vad innebär chefsjobbet?
– Polisenheten hjälper regeringen att styra polissverige och driver Sveriges polisiära intressen internationellt. Det är ett stort och komplext uppdrag. Det är väldigt spännande och det roligaste jag har gjort någon gång, definitivt. Det slår till och med utlandstjänsten i Liberia.

– Anledningen är den höga nivån och komplexiteten i arbetet, att det är så mångfacetterat. Jag känner igen det från min tid inom Polisen där både operativa och strategiska frågor varvades. Det är blandningen som är så rolig.

Vad blir din största utmaning?
– Att kunna analysera och få svar på varför inte polisens utredningsresultat lyfter, trots att de har fått ökade resurser. Ombildningen av polisen till en sammanhållen myndighet är också en högt prioriterad fråga.

 

Fotnot: Justitiedepartementets polisenhet har 24 anställda. Göran Millbert var polismästare i Norrbotten innan han kom till justitiedepartementet.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst