Annons
Annons

Förhoppning om fortsatt fasta listor hos Blekingepolisen

23 september 2013, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Förra året testade Blekingepolisen att återinföra fasta listor för utryckningspoliserna. Försöket föll så väl ut att man snabbt beslöt sig för att behålla systemet.

Förra året testade Blekingepolisen att återinföra fasta listor för utryckningspoliserna. Försöket föll så väl ut att man snabbt beslöt sig för att behålla systemet.

Samspelta turlag, bättre framförhållning och betydligt mindre tidsåtgång till planering är några av vinsterna med att slopa periodplaneringen, enligt Jonas Nimborn, ordförande för Polisförbundet Blekinge.

–När man går på fast lista blir man lite som en familj och då känner man ett större ansvar mot varandra. Man kan varandras starka och svaga sidor. Det är ditt yttre befäl som är din chef och det är också denne som sätter lönen, säger han.

Han berättar att han inte har hört om någon som är negativ till förändringen.
–Nej, inte i Blekinge. Även arbetsgivaren är nöjd eftersom det inneburit mindre övertid och färre tidsförskjutningar. När jag träffar poliser från andra delar av landet händer det att de är kritiska, men de flesta av dem har inte jobbat mer än fem år i yttre tjänst, så de vet inte vad det innebär att gå på fast lista.

Nu hoppas Jonas Nimborn att Blekingepolisen får de andra myndigheterna som ska ingå i Polisregion Syd att gå ifrån periodplaneringen. Kan då lilla Blekinge övertyga Skåne, Kalmar och Kronoberg om att byta modell?
–Det ska vi nog kunna ordna.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst