Annons
Annons

Föredrag om fördomar väckte funderingar

12 augusti 2013, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Under fyra sommardagar deltog Anders Hedlund i Polisförbundets utbildning i samband med Stockholm Pride. Föredrag i Kulturhuset varvades då med mingel och arbete i Polisens tält i årets Pride Park – Östermalms idrottsplats.

Under fyra sommardagar deltog Anders Hedlund i Polisförbundets utbildning i samband med Stockholm Pride. Föredrag i Kulturhuset varvades då med mingel och arbete i Polisens tält i årets Pride Park – Östermalms idrottsplats.

– En forskare höll ett intressant föredrag om kulturen inom räddningstjänsten. Jag förstår att det kan vara svårt att komma ut som homosexuell i den miljön. Det säger kanske också en del om hur vi har det inom Polisen. Det finns nog vissa likheter, även om jargongen inom polisen inte är riktigt sådan längre.

Hur öppen kan man vara hos Blekingepolisen tror du?
– Det finns ingen öppet homosexuell kille. Vi är inte så många så det är svårt att säga om det beror på att ingen är homosexuell eller om ingen vill vara öppen med det. Jag har funderat på det. Jag hoppas kunna bidra till att det känns okej att komma ut.

Anders Hedlund

Ålder: 32 år

Fackligt uppdrag: Nybliven styrelseledamot i förbundsområde Blekinge. Ansvarig för jämställdhets- och mångfaldsfrågor.

Arbete: Trafikpolis i Karlskrona.

Förbundsområde Blekinge

Antal medlemmar: 257 aktiva.

Antal förtroendevalda: 10 i styrelsen.

Ordförande: Jonas Nimborn

Vad innebar jobbet i Prideparken?
– Vi stod och informerade om hur polisen jobbar mot hatbrott. Vi pratade med folk om deras upplevelser, ställde frågor om hur de blivit bemötta, vad de hade för fördomar om polisen och om de råkat ut för något.

– Många tyckte att de fått bra hjälp … Men en man berättade att hans syster varit ihop med en polis som var negativt inställd till hans homosexualitet och gav uttryck för det vid släktmiddagar och liknande.

Vad fick du med dig från utbildningen?
– En inblick i vad HBTQ-personer tvingas stå ut med. Men det starkaste intrycket var ändå glädjen, stämningen i paraden. Det dök upp några motdemonstranter, men vi som gick där hann knappt märka av dem, för poliserna som var i tjänst ingrep så snabbt.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst