Annons
Annons

”Vi kanske borde engagera arbetsplatsombuden mer?”

27 juni 2013, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Som ny i Förbundsområde Jönköpings styrelse deltog Simone Englund i början av maj vid Förbundsforum – Två intensiva dagar då föredrag och framtidsfrågor varvades med akuta överläggningar om arbetstidsavtalet.

Som ny i Förbundsområde Jönköpings styrelse deltog Simone Englund i början av maj vid Förbundsforum – Två intensiva dagar då föredrag och framtidsfrågor varvades med akuta överläggningar om arbetstidsavtalet.

Varför har du valt att vara fackligt aktiv?
– Jag har varit lite facklig tidigare, inom ST Domstol, innan jag blev polis. Jag tycker att det är intressant, för att man blir mer insatt i sitt arbete. Det är också kul att hjälpa medlemmar, så när jag för ett och ett halvt år sedan fick frågan om att bli arbetsplatsombud sade jag ja. Och nu, med en styrelseplats, har jag större chans att påverka.

Har du någon hjärtefråga?
– Nej, inte direkt, men jag var på en kurs om pensioner i höstas. Den väckte en rad helt nya frågeställningar. Arbetstider och löner är viktigt, men det vore intressant att jobba på att få fler yngre medlemmar att börja tänka på sin pension tidigare.

Vad fick du med dig från Förbundsforum?
– Det var så många intryck. Så här efteråt var nog det jag tog till mig mest gruppdiskussionerna med folk från andra myndigheter, när man fick chansen att se saker från en annan synvinkel än sin egen. Man kan verkligen lära av varandra.

Vi diskuterade mycket hur vi kan bli bättre i vår kommunikation med medlemmarna. Vi kör mycket mejlvägen, men det gäller att hitta andra varianter. Vi kanske ska engagera arbetsplatsombuden mer här.

– Vi pratade också om Facebook och Twitter. Vi har ju många yngre medlemmar och det gäller att inte fastna i det gamla, men det gäller också att man inte ska börja med något som man inte kan fullfölja. Om man har ett sådant konto är det viktigt att det finns någon som kan svara på det som skrivs och följa upp så att frågorna tas om hand.

 

SIMONE ENGLUND
Ålder:
41 år
Fackligt uppdrag: Ny styrelseledamot i Förbundsområde Jönköping.
Arbete: Inre befäl i polisområde Höglandet, med placering i Eksjö.

FÖRBUNDSOMRÅDE JÖNKÖPING
Antal medlemmar:
525
Antal förtroendevalda: 11 i styrelsen plus ett flertal arbetsplatsombud.
Ordförande: Hanna Englén

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst