Annons

Annons

”Träningslokalen blir som en förlängning av radiobilen”

9 oktober 2013, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Förbundsområde Stockholm knep sju medaljer i World Police and Fire Games som genomfördes i Belfast, Irland. Ordförande Stefan Eklund fick silver i bänkpress och efterlyser nu fler svenska deltagare nästa gång.

Förbundsområde Stockholm knep sju medaljer i World Police and Fire Games som genomfördes i Belfast, Irland. Ordförande Stefan Eklund fick silver i bänkpress och efterlyser nu fler svenska deltagare nästa gång.

Berätta vad World police and fire games är?

– Det är en internationell tävling för poliser och brandmän. Efter OS och VM i fotboll är det världens största idrottsarrangemang. I år kom 6 800 deltagare från 67 länder, omkring 150 stycken var från Sverige, flest brandmän. Vi fick totalt runt 60 medaljer, bland annat var det två

stefan eklund

Ålder: 54 år.

Arbete: Ledamot i Polisförbundets förbundsstyrelse och ordförande för Förbundsområde Stockholm.

Antal medlemmar: 5 200.

Antal förtroendevalda: 400.

poliskvinnor som vann guld i åttakampen Toughest Competitor Alive.

Hur gick det för ditt eget förbundsområde?

– Jo, vi hade flest deltagare och vann flest medaljer. I vår klubb, Polisens Kraftsport, var det tre killar och en tjej som fick sammanlagt sju medaljer, dock inget guld men det får vi hämta hem nästa gång. Själv fick jag silver i bänkpress för 50-54-åringar. 157,5 kilo blev det men jag grämer mig lite över att jag inte kunde satsa hårdare på grund av en krånglande axel. Det var inte långt till guldet och jag har ju trots allt tagit över 200 kilo, men jag var rädd för att skada mig.

– 2015 i Fairfax USA hoppas jag på fler anmälda svenska poliser. Idrotten är en fantastisk arena för att hitta nya vänner och kontakter, det har jag själv haft stor nytta och glädje av.

Hur då?

– Under 25 år har jag pratat arbete och fackliga frågor mellan träningsseten. Träningslokalen blir lite som en förlängning av radiobilen, man kan snacka om allt och får nya fräscha perspektiv. Dessvärre tycker jag att vi poliser inte uppmuntras till träning lika mycket som till exempel brandmännen, där kan en hel del förbättras.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst