Annons
Annons

”Sexköpslagen ett stort misslyckande”

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Sexköpslagen som infördes 1999 har visat sig vara ett stort misslyckande. Det går inte att få stopp på prostitutionen genom att enbart straffa köpare, vilket remissinstanser drev igenom. Nu visar Kalla Fakta i TV4 att det via nätet finns en kvarts miljon köpare bara i Stockholm. Inga kvinnor och få män lagförs för sexköp och ingen har blivit dömd till fängelse.

Utländska ligor behärskar prostitutionen som är ren slavhandel/människohandel. Nytt är att det är svenska ungdomar som är de nya sexköparna. Det är också nu klarlagt att svenska ungdomar, både pojkar och flickor prostituerar sig i allt större omfattning.
Sedan 2005 har jag slagit pannan blodig för att prostitution skall kriminaliseras men politikerna har varit kallsinniga. Då skulle de utländska ligorna välja andra länder. Sverige kan inte lösa problemen bakom den utländska prostitutionen utan måste få ägna sig åt inhemska problem.
Anders Bergstedt
pensionerad kriminalpolis numera debattör.

Ämnen i artikeln

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst