Annons
Annons

Stopp för alla hörselsnäckor

23 januari 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

RPS sätter nu stopp för användning av hörselsnäckor. Orsaken är de svårlösta problemen med höga ljudstötar som kan skada personalens hörsel.

RPS sätter nu stopp för användning av hörselsnäckor. Orsaken är de svårlösta problemen med höga ljudstötar som kan skada personalens hörsel.

Som en följd av ljudproblemen på LKC, som bland annat lett till misstankar om arbetsmiljöbrott (se artikel här), går RPS nu ut med nya landsomfattande riktlinjer. Tills vidare avråder man från användning av hörselsnäckor kopplade till handstationer och fordonsstationer. Orsaken är att användarnas hörsel riskerar att skadas då ljudet plötsligt stiger.

– Vi följde genast påbudet och det förutsätter jag att man kommer att göra på andra platser i landet också, säger Mikael Backman, biträdande chef för operativa avdelningen, Södermanland.

All personal med hand- eller fordonsstation kopplad till en hörsnäcka i örat påverkas. För de som arbetar dolt, till exempel med spaning, uppstår praktiska problem dels genom att poliserna riskerar att röja sig, dels genom att sekretessbelagda uppgifter riskerar att avslöjas.

Kommissarie Jörgen Berggren, sakansvarig för Rakel vid RPS, vet inte hur länge stoppet kommer att gälla. En så kallad ljudlåda som utjämnar ljudet ska installeras på LKC och mjukvaran i de bärbara stationerna och fordonsenheterna ska uppgraderas.

– Det rör sig om många åtgärder som måste göras till följd av ljudproblemen. Vi har inte satt några tidsramar, säger han.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst