Annons

Annons

Hundförare fälld för misshandel

10 februari 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Den hundförare som stått åtalad för sitt agerande vid ett filmat ingripande mot en berusad man fälldes för misshandel. Tingsrättens dom kommer dock att överklagas, uppger Dagens Nyheter.

Den hundförare som åtalades efter att utdelat ett tiotal batongslag mot en man, som också attackerades av tjänstehunden, fälls för misshandel. Påföljden bestäms till villkorlig dom med hänvisning till att polisen riskerar att mista sitt arbete. (Uppdaterad)

Ingripandet mot en man, som själv åtalas för narkotikabrott och skadegörelse, filmades av en privatperson. Stockholms tingsrätt anser inte att hundföraren var i trängande fara eller under överhängande hot och därför inte hade laga befogenhet att använda våld. Enligt tingsrätten befann sig polisen inte heller i en nödvärnssituation.

Försvaret hävdade under rättegången att hundföraren gjorde ett korrekt ingripande mot mannen som uppträdde hotfullt och bland annat blodade ner polisbilen, skriver Aftonbladet.

Personalansvarsnämnden (Pan) har tidigare meddelat att den dömda kan komma att sägas upp från sitt arbete vid en fällande dom för misshandel som inte är ringa. Samtidigt har Pan fastslagit att alla faktorer kommer att sammanvägas innan beslut fattas.

Domen kommer att överklagas, uppger Dagens Nyheter som intervjuat hundförarens försvarare Johan Eriksson.
–Den kommer att överklagas för att den enligt min klients uppfattning är fel, hon har inte uppsåtligt misshandlat någon, säger han till Dagens Nyheter.
– Tingsrätten tyckte att hon skulle ha kunnat agera annorlunda och inte borde ha blivit så rädd eller så pressad, och att det inte fanns fog för att använda våld. Vi vill att  hovrätten ska pröva om den bedömningen är rätt.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst