Annons
Annons

Polisförbundet:
”SD:s människosyn motsatsen
till förbundets värderingar”

25 april 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Det går inte att förena ett uppdrag för Polisförbundet med ett uppdrag för Sverigedemokraterna.

(Uppdaterad)

Det går inte att förena ett uppdrag för Polisförbundet med ett uppdrag för Sverigedemokraterna. (Uppdaterad.)

I ett dokument som nu skickats ut i organisationen skriver Polisförbundet att de anser att Sverigedemokraternas politik, med förslag som ständigt har sin udd riktad mot invandring och invandrare, speglar en människosyn som står i direkt motsats till förbundets grundläggande värderingar om alla människors lika värde och rätt.

”Om en förtroendevald hos Polisförbundet samtidigt är aktiv i Sverigedemokraterna kommer vi att uppmana denna att avsäga sig sitt uppdrag. Gör han eller hon inte detta kommer ärendet att hanteras i förbundsstyrelsen. Vi anser att uppdragen inte är kompatibla”.

Polisförbundet påpekar samtidigt att man inte åsiktsregistrerar vare sig anställda eller medlemmar. Och bjuder förbundet in till en debatt där alla partier representeras kommer även SD få en inbjudan ”då de är valda parlamentariker.”

Uppdatering: Några har tolkat denna artikel som att Sverigedemokrater kommer att uteslutas ur Polisförbundet, men det är alltså förtroendeuppdrag för förbundet som inte anses förenligt med att vara aktiv Sverigedemokrat.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst