Annons
Annons

Robert Sollare: Hur viktigt är deltagandet på Pride för Polisförbundet egentligen?

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Jag anser att det är viktigt att delta i Pride för att visa att polisen anser att alla människor har rätt att bli behandlade lika.
Det är viktigt att vi visar detta både utåt i samhället, men minst lika viktigt inåt mot oss själva. Då vi fortfarande på många håll inte fullt ut accepterar kvinnor som ”fullvärdiga” poliser samt även deklarerar med en viss stolthet att vi har inga HBTQ-personer på vår arbetsplats.
Vi har fortfarande en lång väg att vandra innan vi kan säga att vi visar full respekt för HBTQ-kollektivet.

När jag i början av juli 2014 inte hade hört något från Polisförbundet hörde jag av mig till dem angående min intresseanmälan till Pride 2014. Polisförbundet meddelade att man inte fått in någon ansökan från mig i år?!

Jag kontrollerade när jag skickat in anmälan via fax till polisförbundet och det visade det sig att jag skickat in ansökan 2014-02-14 …
På ansökan står det att man kan skicka in ansökningar via fax till telefonnummer 08-23 24 10.
Man kan bara spekulera i vilka, kanske viktigare, handlingar som försvinner den vägen …

Att just jag i år inte får representera Pride för Polisförbundet är inte mycket att orda om. Intresset har dock inte varit särskilt stort under tidigare år. Just jag har varit ganska ensam, tyvärr. Om det nu finns någon annan från Stockholm som vill delta är det bara bra.
Men … nytt för i år är att respektive förbundsområde ska betala Pride biljetten. Detta avviker från förbundets allmänna policy angående sin kursverksamhet. Pride är ju till stor del ett seminarium och kan ses som ett komplement till förbundets kurs med likabehandling som tema. Är ekonomin verkligen så dålig? För Stockholm är det inget större ekonomiskt problem att betala detta. Men hur går det med små förbundsområden?

Risken är överhängande att det finns förbundsområden som kanske på diffusa grunder inte vill skicka någon, skyller på dålig ekonomi och på så sätt hindrar intresserade att delta.
Men vi gör alla olika prioriteringar och Polisförbundet har gjort sin. Respektive förbundsområde får själva betala de 845 kronor som biljetten kostar till Pride.
Polisförbundet vill uppenbart vara politiskt korrekta när de vill ha medlemmar till Pride.
Men man vill att respektive förbundsområde betalar biljetten, en kostnad som troligen inte skulle stjälpa Polisförbundets ekonomi.

Om man tog även den kostnaden skulle man inte bara vara politiskt korrekt, man visar även att man tycker det är viktigt att så många som möjligt deltar och att Polisförbundet tar hela kostnaden.

Med vänlig hälsning

Robert Sollare
Länspolisföreningen i Stockholm.

PS. Självklart deltar jag även på Pride 2014.

Men i år på Länspolisföreningens bekostnad. DS.

Svar från Polisförbundet:

Hej Robert,

Jag tycker det är jättebra att Länspolisföreningen kostar på 845 kronor för detta. Vilket otroligt bra signalvärde för medlemmarna hos er att allt detta ”politiskt korrekta” inte bara kommer uppifrån Polisförbundet centralt.

Förbundsområde Jämtland har också valt att bekosta deltagandet för en förtroendevald, något för deras del även innebär kostnad för resa och hotell i tre nätter. Deras deltagande uppskattas av medlemmarna i Jämtland, inte minst de som fortfarande sitter i garderoben.

Ni har säkert medlemmar i Länspolisföreningen som också är kvar i garderoben som ser ett värde i att ni vill lägga pengar på HBTQ-frågor.
Polisförbundet centralt budgeterar årligen 40 000 kronor och detta är åttonde året. Vi planerar så att dessa pengar får maximal effekt.

När det gäller din förkomna ansökan, beklagar jag verkligen. Det kan bero på tekniken eller mänskliga faktorn, det är tråkigt oavsett.
Vi har gått ut till alla förbundsområden med uppmaning att inte faxa, då det är en osäker kontaktväg. Vi vill ha ansökningar med mera digitalt via mail, så det blir spårbart.

Önskar dig och övriga deltagande från Länspolisföreningen en Happy Pride, vi ses säkert ute i vimlet.

Christina Bran-Dannberg
Ombudsman
Polisförbundet

Ämnen i artikeln

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst