ANNONS:

 

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 2. Den delas ut i april till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 

Ordförandeord

I kriser står poliskåren för trygghet

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Foto: Eva Schoultz

Foto: Eva Schoultz

Värme i dubbel
bemärkelse vid parad

Publicerad 2014-08-03

Aktuellt Poliser från rytteriet tog täten i lördagens Pride-parad, som en del av kommenderingen kring de 153 ekipagen och halvmiljonen åskådare längs Stockholms solvarma gator.

Mitt i paraden, på platserna 77 och 78, tågade Polisen och Polisförbundet – förstärkta av ett gäng kollegor och polisstudenter från Norge.

Ulf Johansson, biträdande länspolismästare vid Polismyndigheten i Stockholms län, var en av de cirka 60 000 paraddeltagarna.
”Vilken glädje och värme. Fantastisk upplevelse!” twittrade han efter målgången.

Polisens och Polisförbundets deltagande är inte oomtvistat. Bland annat anser en twittrande polis att denna medverkan skulle kunna tolkas som att man tagit ställning för Palestina, eftersom det förekom palestinaflaggor i en annan del av paraden.

Fredrik Brokopp, huvudskyddsombud i Nordvästra Skåne, som var en av deltagarna för Polisförbundet, twittrar tillbaka:
”Vi va där för att stå för allas lika rättigheter. Det står jag för! /… /
har aldrig upplevt en dag präglad av så mkt glädje å kärlek.”

 

Fotnot: I Pridetåget återfanns bland många andra justitieminister Beatrice Ask (M), statsminister Fredrik Reinfeldt (M), Åklagarmyndigheten, Kriminalvården, Svenska Kyrkan, Försvarsmakten, Historiska Museet, Röda Korsets Ungdomsförbund, Stockholms läns landsting, Judiska församlingen, AIK, Hyresgästföreningen, LO, fackförbundet ST, Vision, Lärarförbundet, Unionen och Vårdförbundet.