Annons
Annons

Snart dags för repskap

2 september 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Nu är det bara några veckor kvar till Polisförbundets representantskap. Där kommer det stötas och blötas vad förbundet ska driva framöver. Här är några av de aktuella frågorna.

motion1Nu är det bara några veckor kvar till Polisförbundets representantskap. Där kommer det stötas och blötas vad förbundet ska driva framöver. Här är några av de aktuella frågorna.

127

… röstberättigade ombud kommer att delta på representantskapet i Åre 22–25 september.

Sammanlagt kommer drygt 300 personer närvara inklusive gäster och andra åhörare.

Kongress i stället för representantskap
Förbundsstyrelsen föreslår att representantskapet ska kallas för kongress. Anledningen till det föreslagna namnbytet är att kongress anses mer vedertaget.

Föredettingar kan få hjälp
I förslaget till nya stadgar för förbundet finns en formulering som gör det möjligt för medlemmar som lämnat förbundet att få fackligt stöd. Det ska då gälla i ärenden som grundar sig på tiden då personen i fråga var medlem.

Instruktörstillägg och höjda aspirantlöner
Styrelsen föreslår att representantskapet bifaller de motioner som vill att förbundet ska verka för att få upp aspirantlöner och instruktörslöner. Däremot anses de många motioner som kommit in om en nationellt jämnare lönenivå beröra sådant förbundet redan arbetar för i övergången till den nya organisationen.

Båda könen ska representeras
Både kvinnor och män ska ingå i både förbundsregionstyrelsen och i studerandeförbundsregionsstyrelsen. I de nuvarande stadgarna är detta inte fastslaget. Men i förslaget till nya stadgar finns skrivelsen med.

Lena Nitz 047
Lena Nitz

Valår
Det är inte bara riksdagsval i år. Också Polisförbundet ska välja vilka som ska driva de frågor man tar beslut om på kongressen.

Sittande ordföranden Lena Nitz föreslås bli omvald för ytterligare en fyraårsperiod. Läs mer om vilka valberedningen har föreslagit här.

 

 

motion1 ny

Mer om vad medlemmarna har motionerat om till representantskapet kan du läsa här i det här reportaget.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst