Annons
Annons

Arbetsskyldighet i hela landet

8 oktober 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

7 oktober offentliggjordes den nya polisförordningen. Där slås bland annat fast att arbetsskyldigheten gäller i hela landet för anställda i den nya myndigheten. Polisförbundet är kritiskt.

7 oktober offentliggjordes den nya polisförordningen. Där slås bland annat fast att arbetsskyldigheten gäller i hela landet för anställda i den nya myndigheten.

”En anställd vid Polismyndigheten eller Säkerhetspolisen är skyldig att arbeta i hela landet.” Så står det skrivet i den nya polisförordningen.

Polisförbundet är kritiskt till skrivningen.
– Det är bara rimligt om det sker vid tillfälliga insatser som till exempel vid större kommenderingar som kräver extraordinärt många poliser på en ort. Och den möjligheten har ju arbetsgivaren redan i dag. Det är därför svårt för oss att förstå varför det ska regleras i Polisförordningen, säger Lena Nitz i ett pressmeddelande.

Vad det kommer att innebära i praktiken återstår att se. Polissamordningens Thomas Rolén har tidigare sagt att den nya Polismyndigheten ska vara en gränslös organisation där alla ska hjälpa alla. Polismyndighetens HR-chef Kajsa Möller har dock betonat att myndigheten vill vara en attraktiv arbetsgivare och därmed bör ge anställda möjlighet att planera sina liv.

Polisförbundet kommer också, enligt Lena Nitz, att driva att arbetsskyldigheten regleras i en ny kollektivavtalslösning.

I paragrafen om arbetsskyldighet slås också fast att skyldighet att jobba utomlands, utöver resor, ska regleras i anställningsbeviset.

Fotnot: Beslutet om den nya polisförordningen utfärdades av föregående regering 11 september i år och blev offentlig först 7 oktober.

Läs hela Polisförordningen här.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst