Annons
Annons

Finsk marsch för numerären

24 oktober 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

1 000 finska poliser väntas delta i en marsch i centrala Helsingfors den 19:e november. Manifestationen ska rikta uppmärksamhet mot den låga polistätheten i Finland. 1 000 finska poliser väntas delta i en marsch i centrala Helsingfors den 19:e november. Manifestationen ska rikta uppmärksamhet mot den låga polistätheten i Finland.

Syftet med manifestationen är att få politikerna att stå fast vid sina löften om att inte minska antalet poliser ytterligare. I Finland finns ungefär en polis per 800 medborgare, skriver finska polisförbundet, SPJL, i ett meddelande som gått ut till bland annat svenska Polisförbundet. De skriver också att både polisernas och medborgarnas säkerhet brister när det ser ut som det gör.

För att dra ytterligare uppmärksamhet till frågan kommer man också att samla in 7500 leksakspolisbilar. Något man hoppas att bland andra svenska Polisförbundet och andra kollegor i Europa ska hjälpa till med. En bil för varje polisresurs som för tillfället är tillgänglig i Finland. Bilarna ska sedan överlämnas till ansvarig minister i slutet av manifestationen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst