Annons
Annons

Hon är polisens nya
nationella huvudskyddsombud

22 oktober 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.
Foto: Johan Svanestrand
Emma Cronberg Foto: Johan Svanestrand

I dag, på skyddsombudens dag, passar vi på tidningen på att lyfta fram nyheten att Emma Cronberg utsetts till nytt nationellt huvudskyddsombud för polisen.

Foto: Johan Svanestrand
Emma Cronberg Foto: Johan Svanestrand

I dag, på skyddsombudens dag, passar vi på tidningen på att lyfta fram nyheten att Emma Cronberg utsetts till nytt nationellt huvudskyddsombud för polisen.

40-åriga Emma Cronberg är sedan cirka sju år Stockholmspolisens huvudskyddsombud. Hon tog plats i Polisförbundets förbundsstyrelse 2010 och röstades vid representantskapet nu i september fram för ytterligare en fyraårsperiod.

När den nya förbundsstyrelsen delade upp olika ansvarsområden emellan sig utsågs Emma Cronberg till att som nationellt huvudskyddsombud ansvara för arbetsmiljöfrågorna, som hon uppenbarligen har ett starkt intresse för. I sin vision för Polisförbundet de kommande åren skriver hon bland annat:
”Vi bygger upp ett arbetsmiljöarbete som är samordnat och lagspelande, vilket leder frågorna in i mål för den enskilde medarbetaren.”

Emma Cronberg är väldigt positiv till sin nya roll.
– Det känns roligt, spännande och jag ser med stor respekt på det här uppdraget, säger hon till Polistidningen.

Hur arbetet ska läggas upp kommer hon att bestämma i samverkan med skyddsorganisationen.
– Men jag ser ett behov av tätare kontakter med anledning av omorganisationen.

Skyddsombudens dag  …

… instiftades av LO, TCO och Saco 2012 – 100 år efter att arbetstagarna fick lagstadgad rätt att utse skyddsombud. Dagen är en del av mässan Gilla Jobbet, som pågår på Stockholmsmässan i Älvsjö nu under EU:s arbetsmiljövecka.

I fredags lämnade Emma Cronberg med visst vemod sitt huvudskyddsombudsavdrag för Stockholmspolisen. Den rollen axlar nu Roger Östergren.

Erling Staxäng, som varit polisens nationella huvudskyddsombud de senaste åren, har lämnat förbundsstyrelsen och är numer ordförande för Polisförbundet Västra Götaland och Förbundsregion Väst.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst