ANNONS;

ANNONS:

 
 


Så här ser Polistidningen nummer 5 ut. Den delas ut runt den 18 oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Vi måste skydda den som skyddar! 

Lena Nitz, ordförande

 
 

 

NYA ARTIKLAR

 

Arkiv

Hon är polisens nya
nationella huvudskyddsombud

Publicerad 2014-10-22

Foto: Johan Svanestrand

Emma Cronberg Foto: Johan Svanestrand

Aktuellt I dag, på skyddsombudens dag, passar vi på tidningen på att lyfta fram nyheten att Emma Cronberg utsetts till nytt nationellt huvudskyddsombud för polisen.

40-åriga Emma Cronberg är sedan cirka sju år Stockholmspolisens huvudskyddsombud. Hon tog plats i Polisförbundets förbundsstyrelse 2010 och röstades vid representantskapet nu i september fram för ytterligare en fyraårsperiod.

När den nya förbundsstyrelsen delade upp olika ansvarsområden emellan sig utsågs Emma Cronberg till att som nationellt huvudskyddsombud ansvara för arbetsmiljöfrågorna, som hon uppenbarligen har ett starkt intresse för. I sin vision för Polisförbundet de kommande åren skriver hon bland annat:
”Vi bygger upp ett arbetsmiljöarbete som är samordnat och lagspelande, vilket leder frågorna in i mål för den enskilde medarbetaren.”

Emma Cronberg är väldigt positiv till sin nya roll.
– Det känns roligt, spännande och jag ser med stor respekt på det här uppdraget, säger hon till Polistidningen.

Hur arbetet ska läggas upp kommer hon att bestämma i samverkan med skyddsorganisationen.
– Men jag ser ett behov av tätare kontakter med anledning av omorganisationen.

Skyddsombudens dag  …

… instiftades av LO, TCO och Saco 2012 – 100 år efter att arbetstagarna fick lagstadgad rätt att utse skyddsombud. Dagen är en del av mässan Gilla Jobbet, som pågår på Stockholmsmässan i Älvsjö nu under EU:s arbetsmiljövecka.

I fredags lämnade Emma Cronberg med visst vemod sitt huvudskyddsombudsavdrag för Stockholmspolisen. Den rollen axlar nu Roger Östergren.

Erling Staxäng, som varit polisens nationella huvudskyddsombud de senaste åren, har lämnat förbundsstyrelsen och är numer ordförande för Polisförbundet Västra Götaland och Förbundsregion Väst.