Annons
Annons

Tre frågor till Erika Malmberg …

3 oktober 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Erika Malmberg, foto privat

… som är polis på Ekobrottsmyndigheten, nationalekonom, juridikstuderande, Mensamedlem och deltagare i Genikampen på SVT.

… som är Polis på Ekobrottsmyndigheten, nationalekonom, juridikstuderande, Mensamedlem och deltar i Genikampen som sänds i SVT på söndagar.

Erika Malmberg, foto privat
Erika Malmberg, foto privat

Hur hamnade du i Genikampen?
– Jag fick en länk skickad till mig av en kompis som tyckte att jag borde söka. Det gjorde jag. Sedan fick vi komma och göra en massa tester. Jag får inte berätta vad men man kan säga att det var miniversioner av sådant vi får göra i programmet.

Har du alltid vetat att du är så här smart?
– Nej. Jag har alltid vetat att jag tänker annorlunda. På Polishögskolan var jag på väg att hoppa av. Utbildningen är väldigt praktisk och jag är mer en teoretiker. Jag har alltid vetat att jag vill jobba på Ekobrottsmyndigheten. Tiden på IG-verksamheten var jätterolig, men jag skulle nog aldrig kunna bli riktigt bra.

Hade du någon nytta av dina erfarenheter från polisyrket i Genikampen?
– Där tror jag faktiskt att erfarenheten från IG var en tillgång. Där fick jag lära mig att nollställa förväntningarna. När de andra deltagarna satt och kämpade med att försöka lista ut vad som skulle hända härnäst så kunde jag vara helt blank och på så vis slippa bli överraskad.
Sen är jag bra på att fylla ut luckor. Se vad som saknas. Det är ju något jag använder mig av i mitt yrke.

Fotnot: Genikampen är ett underhållningsprogram i SVT där deltagarna tävlat mot varandra i smarthet. Från början var de nio deltagare. Sista avsnittet sändes 12 oktober. Erika Malmberg tog sig till topp tre.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst