Annons
Annons

Tre frågor till
Fredrik Pahlberg

18 augusti 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

…som varit chef på PKC i Norrtälje men från och med första september är FP_Fredik-Pahlberg_WEBny kommunchef i Nordanstigs Kommun.…som varit chef på PKC i Norrtälje men från och med första september är ny kommunchef i Nordanstigs Kommun.

Hur kommer det sig?FP_Fredik-Pahlberg_WEB

– Det är en turbulent tid inom polisen och kommunchef är lite av ett drömyrke för mig.
Jag har haft ett politiskt intresse och varit verksam i kommunpolitiken hemma. Att det blev just Nordanstigs kommun beror på att min sambo är född och uppvuxen i grannkommunen.

Vilka erfarenheter från Polisen kommer du ha nytta av tror du?
– Det finns många likheter med att jobba inom polisen och offentlig förvaltning och i kommunen. Jag har också varit ordförande i Polisföreningen Norrort och med den bakgrunden har jag erfarenhet av demokratiska processer och förhandlingar. Bland annat.

Kommer du att sakna polisyrket?
– Nej inte som det är inom Polisen just nu. Jag har varit polis sedan 1993 och känner att jag har bidragit inom samhället som polis. Nu vill jag bidra genom att leda förvaltning av skola, vård och omsorg.
– Det jag kommer sakna är arbetskamraterna. Människor jag har jobbat med. Och det är inte otänkbart att i framtiden komma tillbaka till Polisen. Jag tror att det är bra för organisationen att folk kommer in och ut ur den.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst