Annons
Annons

Ny bok om polisforskning

7 november 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Rolf graner image.ashxRolf Granér, lektor vid polisutbildningen i Växjö, är en av tre redaktörer till boken Innføring i politivitenskap, som nu även finns på svenska  med titeln Polisvetenskap, en introduktion. (uppdaterad).

Polisvetenskap/Innføring i Politivitenskap, Larsson, Gundhus, Granér, Cappelen Damm Akademisk, 2014, Studentlitteratur 2016.

Rolf Granér, lektor vid polisutbildningen i Växjö, är en av tre redaktörer till boken ”Innføring i politivitenskap”.

Politivitenskap bokDen polisvetenskapliga forskningen har länge dominerats av ett angloamerikanskt perspektiv. Under det senaste decenniet har den nordiska forskningen på området ökat och delvis bjudit på andra infallsvinklar, skriver redaktörerna i förordet till boken, som är den första i sitt slag.

Den är på norska och riktar sig främst till poliser och polisstudenter. Boken ger en översikt över studier om polisen och polisverksamhet, med tyngdpunkt på Norden, och lyfter aktuella problemställningar.

Fotnot: Polisforskarna Paul Larsson och Helena O I Gundhus, som båda är knutna till Polishögskolan i Oslo, är tillsammans med Rolf Granér redaktörer för boken, som 2016 även kommit ut på svenska.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst