Annons
Annons

”Det var ren tur att det inte satt personal i byggnaden”

2 december 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

314 port UF Sophia Willander Skåne SydordfBomben mot Rättscentrum i Malmö kunde ha kostat liv. Nu kräver Polisförbundet i Skåne bättre skydd.
– Det ska inte gå att knalla fram och placera en bomb vid en tingsrätt, säger ordföranden Sophia Willander.

Bomben mot Rättscentrum i Malmö kunde ha kostat liv. Nu kräver Polisförbundet i Skåne bättre skydd.

314 port UF Sophia Willander Skåne Sydordf– Det var ren tur att det inte satt personal i byggnaden eller att en patrullbil hann fram några sekunder tidigare, säger Sophia Willander, ordförande Förbundsområde Skåne.

Hon fortsätter:
– Hela demokratin är i gungning, det ska inte gå att knalla fram och placera en bomb vid en tingsrätt. Makalöst nog finns det bara viss bevakning på natten. Allt detta måste det bli ändring på.

Det var sent på kvällen söndagen den 30 november som Malmönatten stördes av en våldsam smäll som hördes över stora delen av staden. Orsaken var en bomb som två personer placerat vid tingsrättens entré. I kvarteret där Rättscentrum – som bland annat inhyser polis, domare och åklagare – ligger var förödelsen stor.

En övervakningskamera filmade förloppet och den polisbil som larmades till platsen var sekunder från att hamna i explosionen. De flesta som arbetar inne i huset känner, enligt Sophia Willander, stort obehag.
– Det handlar ju om vår arbetsmiljö på ett högst påtagligt vis, tänk själv att känna lukten av krut vid skrivbordet, säger hon.

Sophia Willander påpekar att det också i februari detonerade en bomb vid Rättscentrum.
– Den var svagare, men det handlar ju om en trend. Jag vet att resonemanget inne i huset kretsar kring att vi kanske inte har tur tredje gången gillt. Jag hoppas att detta får absolut högsta prioritet!

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst