Annons
Annons

Ordning och reda
– nya apptest på fredag?

29 januari 2015, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Polismyndighetens IT-chef Tomas Landeström passar sig för utvecklingsmässiga högriskprojekt i klass med Pust Siebel, berättar han för Computer Sweden.

Polismyndighetens IT-chef Tomas Landeström berättar i dagens Computer Sweden att han passar sig för utvecklingsmässiga högriskprojekt i klass med Pust Siebel.

I en stor intervju uppger Landeström bland annat att ingen längre pratar om Pust.
– Och det är rätt bra, för det är jobbigt att ha det hängande över sig.

I stället har man backat bandet. Organisatoriskt har man slopat beställar-utförarmodellen och när det gäller avrapportering satsar man på att utveckla DurTvå i stället för att ta fram ännu ett nytt system.
Dur Två är en ganska modern miljö, säger Tomas Landeström till Computer Sweden.
Svartvita Rar ska däremot fasas ut med tiden.

IT-utvecklingen ska nu vara användardriven, framhåller Landeström. Ansvaret för att specificera kraven på IT-systemen har den Nationella operativa avdelningen, Noa, fått.
 Vi tittar på formerna för hur vi ska samarbeta rent praktiskt. Men vi bejakar det verksamhetsnära och ser till att allt kravställs och utvecklas tillsammans med poliser i samma rum och i samma team som utvecklarna. Det är de som arbetar i den polisiära verksamheten som sedan bedömer och ser om något är klart att släppa, säger Tomas Landeström till Computer Sweden.

En av de saker som just nu utvecklas med detta som ledstjärna är en mobil plattform, som ska ge tillgång till mejl, kalender och möjlighet att göra slagningar på personer och fordon ute på fältet. Ett 20-tal poliser i Stockholm ska ”inom kort” vara testpiloter för appar med olika funktioner.
 När de säger att det vi tar fram är bra, först då bygger vi appen, säger Landeström till Computer Sweden.

Planen är att få ut mobiler och några appar brett någon gång under apriljuni.
Men det är samtidigt extremt viktigt att det vi går ut med håller så hög kvalitet att det faktiskt används.

 

 

750 personer …

… arbetar på Polisens IT-avdelning, tillsammans med 150-200 konsulter. Budgeten för 2015 är 1,7 miljarder kronor, skriver Computer Sweden.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst