ANNONS;

ANNONS:

 
 


Så här ser Polistidningen nummer 5 ut. Den delas ut runt den 18 oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Vi måste skydda den som skyddar! 

Lena Nitz, ordförande

 
 

 

NYA ARTIKLAR

 

Arkiv

Nya enheter mot
terrorhot och näthat

Publicerad 2015-02-24

Aktuellt Polisen ska inrätta särskilda enheter som tacklar brott som ”hotar de grundlägga fri- och rättigheter som rör vårt öppna samhälle” i de tre storstadsregionerna. Det meddelar rikspolischefen Dan Eliasson på DN Debatt idag.

Dan Eliasson Foto: Lars Hedelin

Dan Eliasson Foto: Lars Hedelin

”Det är en ambitionshöjning från polisens sida. De metoder som polisen redan använder ska förfinas och nya initiativ är under utveckling … Hatbrott i alla former, hot mot förtroendevalda, hot mot medieredaktioner och liknande brott ska hanteras som en helhet i ett större sammanhang”  står det bland annat i debattinlägget.

Kontakten med trossamfund, massmedia, politiska partier och idéburna organisationer ska förbättras i alla regioner, skriver Eliasson vidare. Samverkan med Säkerhetspolisen uppges ha fördjupats. ”Samverkan ska också fördjupas med andra nationella och lokala myndigheter.”

Polisen planerar även ett nytt nationellt IT-brottscentrum.

Lena Nitz.

Lena Nitz.

Polisförbundets ordförande Lena Nitz sade i P4 Extra att hon ser positivt på ambitionshöjningen, men är fundersam över hur resurserna ska räcka till:
– När vi nu ska göra detta vad är det vi inte ska göra i stället?
Hon anser att Polismyndigheten bör ta en diskussion med Justitiedepartementet om att tillföra mer resurser till polisen.

Dan Eliasson, som även han deltog i P4 Extra, svarade att det inte att är särskilt seriöst att göra sådana påstötningar förrän man sett de ekonomiska effekterna av att 21 administrationer nu blir en.

DN Debatt 24 februari:
Nya polisenheter ska skydda de demokratiska friheterna

P4 Extra 24 februari:
Polisens nya motangrepp mot terrorism och näthat