Annons
Annons

Stort bärprov av skyddsvästar

17 mars 2015, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

I förra veckan testade ett 40-tal poliser de skyddsvästar som Polismyndigheten har att välja mellan i en ny stor upphandling.

I förra veckan testade ett 40-tal poliser de skyddsvästar som Polismyndigheten har att välja mellan i en ny stor upphandling.

Bärproven genomfördes vid Polishögskolan i Sörentorp i Stockholm. Poliserna provade dels personliga västar, dels förstärkningsvästar. Hur många och vilka fabrikat som är med och tävlar om kontraktet är dock belagt med upphandlingssekretess, berättar Patrik Forsemalm, Jönköpingspolisens huvudskyddsombud som följde processen på plats.

Västarna ifråga testades i fyra olika situationer: vapenanvändning, självskydd, hinderbana och bilkörning.

Patrik Forsemalm
Patrik Forsemalm

– Det arbetet utvärderas nu utifrån bärprovsprotokollen. I nästa vecka väntas man fatta ett tilldelningsbeslut om vem som vunnit upphandlingen, säger Patrik Forsemalm till Polistidningen.

Gruppen som testade västarna var enligt Patrik Forsemalm nöjda och deras omdömen om västkvaliteten kommer att väga tungt i upphandlingsbeslutet.

Han är noga med att poängtera att offentlig upphandling alltid tar tid. I bästa fall – om ingen överklagar valet av leverantör den här gången– kan de första leveranserna av nya västar ske i november–december, bedömer han.

Eftersom bristen på skyddsvästar på många håll är akut fick Polismyndigheten nyligen klartecken att tillfälligt fylla på förråden via en direktupphandling. (Något som Polistidningen skrivit om här.) Detta i väntan på att den stora upphandlingen av skyddsvästar, som bärproven är en del av, är i hamn.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst