Annons
Annons

Skyddsvästarna slut

4 februari 2015, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Bristen på skyddsvästar är akut efter att direktupphandlingen av skyddsvästar överklagats. Det kan ta mycket lång tid innan Polismyndighetens lager fylls på.

Bristen på skyddsvästar är akut efter att direktupphandlingen av skyddsvästar överklagats. Det kan ta mycket lång tid innan Polismyndighetens lager fylls på.
Katastrof, tidigast efter årsskiftet kan vi ha västar på lager, om inte Förvaltningsrätten kommer med besked gällande överklagan som är gjord.

Polistidningen nummer 2 2014
Polistidningen nummer 2 2014

Turerna kring polisens skyddsvästar fortsätter. I somras konstaterade en nöjd kommissarie Magnus Wass att problemen med undermåliga och för få skyddsvästar äntligen lösts. Men direktupphandlingen är nu överklagad av ett företag som inte fick kontrakt med Polisen.
– Poliser ute i verksamheten är i kontinuerligt direkt behov av västar. Jag har fått information om att poliserna i vissa områden inte längre kan ha personliga västar utan måste lämna över dem till kollegan efter arbetspasset.

Förvaltningsrätten som fattat ett interimistiskt beslut om köpstopp på avtalet gällande skyddsvästar, dröjer med att fatta ett definitivt beslut. Magnus Wass tycker att handläggningen drar ut för mycket på tiden i den här typen av ärenden.
– De har mängder med vårdnadsärenden till exempel och de är ju naturligtvis ömmande. Samtidigt kan man tycka att de borde se till att svensk polis befinner sig i ett nödläge och ta oss så snabbt som möjligt.

Magnus Wass bedömer att det kommer att saknas tusentals västar till sommaren. Och enda förhoppningen att lösa denna situation är att Förvaltningsrätten fattar ett beslut om att Polismyndigheten får fortsätta handla på det direktupphandlande avtalet som gäller fram till 5:e maj 2015. Annars kommer det troligtvis inte att finnas några upphandlade och kvalitetssäkrade nya skyddsvästar förrän årsskiftet 2015/16.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst