Annons
Annons

Skyddsvästbristen tillfälligt löst

10 mars 2015, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Grönt ljus från förvaltningsrätten innebär att Polisen kan köpa in skyddsvästar via en redan genomförd direktupphandling.

Grönt ljus från förvaltningsrätten innebär att Polisen kan köpa in skyddsvästar via en redan genomförd direktupphandling.

Polistidningen har flera gånger rapporterat om problemen med att köpa in skyddsvästar. Efter en överklagad upphandling flaggade den ansvarige kommissarie Magnus Wass för att en akut brist stod för dörren, men nu har situationen förbättrats.

– Som vanligt har vi täppt till en akut vattenläcka med silvertejp. Fram till den 5 maj har vi möjlighet att fylla på lagren, säger han.

Det rör sig om en direktupphandling, ett undantag som förvaltningsrätten har gett grönt ljus för.

– Vi var tvungna att visa att vi gjort allt för att få till ett nationellt avtal utan att det fungerat. Att det rörde sig om en nödsituation. Vi strävar fortfarande efter att få till stånd ett nationellt avtal, men det finns en risk att det också överklagas och drar ut på tiden.

Hur många västar som kommer att nå de användande poliserna vet Magnus Wass inte ännu.

– Vi håller på med en inventering ute i regionerna. Många kommer på att det behövs fler än beräknat då de räknar efter.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst