Annons
Annons

”Uppenbart att Arbetsgivarverket inte kommer att gå oss till mötes”

29 juni 2015, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Det fackliga förhandlings- och samverkansorganet OFR/ S, P, O, där Polisförbundet ingår, lämnar tjänstepensionsförhandlingarna med Arbetsgivarverket. 

Det fackliga förhandlings- och samverkansorganet OFR/ S, P, O, där Polisförbundet ingår, lämnar tjänstepensionsförhandlingarna med Arbetsgivarverket. 

– I slutet av veckan blev det uppenbart att Arbetsgivarverket inte kommer att gå oss till mötes när det gäller ett hållbart arbetsliv, hur delpension ska utformas och hur tjänstepensionen för de med en årslön över cirka 435 000 kronor ska beräknas. Dessutom vill Arbetsgivarverket höja pensionsåldern för flygledare och officerare, uppger Åsa Erba Stenhammar, förhandlingsledare OFR/ S, P, O enligt ett pressmeddelande söndagen den 28 juni.

OFR /S, P, O skriver att man ändå gjort framsteg i förhandlingarna, framför allt för medlemmar med en årsinkomst under 7,5 basbelopp (i dag  cirka 435 000 kronor ), de som har mer än en deltidstjänst inom staten, de under 23 år /över 65 år, där det hittills inte funnits rätt till intjänade av tjänstepension.

OFR /S, P, O

OFR/Statstjänstemän, Poliser, Officerare är ett förhandlande samverkansorgan för Polisförbundet, Fackförbundet ST, Officersförbundet, Lärarförbundet, Vårdförbundet, Försvarsförbundet, Tull-Kust och Ledarna.

Även när det gäller sjuka eller föräldralediga medlemmar har man enligt pressmeddelandet ”kommit en bra bit på vägen” i förhandlingarna.

I mitten av augusti kan förhandlingarna återupptas – om Arbetsgivarverket då har fått mandat att förhandla klart i de utestående frågorna, skriver OFR / S, P, O.

”Staten måste ha bra villkor för att kunna konkurrera om framtidens arbetskraft. Vårens konjunkturbarometer visar att bristen på lämpliga sökanden inom staten ökar. Bra villkor är ett sätt för att behålla och rekrytera ny kompetens. Därför är det viktigt att Arbetsgivarverket inser vikten av ett bra pensionsavtal.”

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst