Annons
Annons

Polismyndigheten vill undvika att utbildningarna spretar

12 augusti 2015, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

– Vi vill att polisutbildningarna ska vara så likvärdiga som möjligt.
Det säger Max Lutteman, chef för Polismyndighetens enhet för kompetensförsörjning.

Max Lutteman

… som har en bakgrund som ordningspolis, piketpolis och hundförare, ingår som expert i utredningen om att göra polisutbildningen till en fristående högskoleutbildning.

Där ingår bland andra även Betty Rohdin, som ansvarar för polisutbildningen i Växjö.

Utredaren Petra Lundh ska presentera sina förslag i april 2016.

Polistidningen kontaktar honom för att höra hur han ser på att Umeå Universitet gått ut med att polisutbildningen, som de ger på uppdrag av Polismyndigheten, från hösten kommer att leda till en högskoleexamen i polisarbete.
– Vi har en dialog med alla tre lärosätena. Vi visste att Umeå strävade efter att få polisarbete att ge högskolepoäng, men därmed inte sagt att det skulle leda till att hela utbildningen skulle klassas som polisarbete, säger Max Lutteman.

Det har hela tiden funnits vissa skillnader mellan utbildningarna, men Polismyndighetens ambition är enligt Lutteman att det ska spreta så lite som möjligt.
– Polisutbildningarna är ju lite i händerna på regelverken för de olika lärosätena. Men vi måste se till helheten och vill ha en så hög och likvärdig kvalitet som möjligt.

Hur det nu ska säkerställas återstår att se.

Läs mer:
Högskoleexamen för polisstudenterna i Umeå

 

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst