Annons
Annons

Polisförbundet stämmer staten

17 september 2015, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Tio miljoner kronor i skadestånd för brott mot medbestämmandelagen. Det kräver Polisförbundet i en stämningsansökan, inlämnad till arbetsdomstolen.

Tio miljoner kronor i skadestånd för brott mot medbestämmandelagen. Det kräver Polisförbundet i en stämningsansökan, inlämnad till arbetsdomstolen. Skälet? Att Polismyndigheten inte förhandlat polisernas placeringar i den nya organisationen.

Enligt Polisförbundet var överenskommelsen med Genomförandekommittén innan verksamhetsövergången att den så kallade inmappningen av medarbetarna var preliminär, och gjord för att rent administrativt få över alla anställda i den nya myndigheten.

När Polismyndigheten väl var sjösatt skulle de skarpa placeringarna, anpassade till verksamhetens behov och arbetstagarens kompetens, förhandlas. Så har inte skett.
”I stället har man låtit den preliminära inplaceringen bli gällande och därefter beslutat om ett stort antal enskilda omplaceringar. Resultatet har blivit en organisation i kaos”, skriver LO-TCO Rättsskydd i stämningsansökan.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst