Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut runt den 6 december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Firandet dröjer …

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 
 

Arkiv

Ingen flytt vid inplacering

Publicerad 2015-12-21

Aktuellt Västervikspoliser slipper att jobba i Växjö. Det meddelar arbetsgivaren efter att oron för långpendling spridit sig.

Det var i samband med inplaceringen i region Syd som poliser i Västervik reagerade efter uppgifter om att en del av dem skulle placeras i Växjö, 18 mil söderut. Nu fastslår arbetsgivaren att det inte blir så.

– Förslaget är ändrat bland annat för Västerviks del. Ingen kommer att flyttas till annan ort, säger polisområdeschef Patrik Oldin.

Men han bedömer att ungefär 35 av 735 anställda i polisområde Kalmar ändå är missnöjda med de föreslagna placeringarna. Samtidigt är Patrik Oldin förhoppningsfull och tror att det kommer att ordna sig bra för merparten av dem och hänvisar till att han anser att förhållandet mellan arbetsgivare och fack är gott.

– Vi samverkar trots att det ju inte finns något samverkansavtal och bemödar oss verkligen att hitta lämpliga lösningar och tillvarata enskildas intressen, säger han till Polistidningen.