Tre frågor till
Erling Staxäng …

26 januari 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Foto: Johan Svanestrand

… ordförande Polisförbundet Väst, som avslutar sina fackliga engagemang efter närmare 30 år med olika uppdrag.

Foto: Johan Svanestrand

… ordförande Polisförbundet Väst.
Du ställer inte upp för omval, avslutar du din fackliga karriär?

Foto: Johan Svanestrand
Foto: Johan Svanestrand

– Det stämmer. Att reflektera över det jag gör har jag gjort från och till, i somras kände jag att det var tid att sluta, men bestämde mig för att stanna mandatperioden ut. Har du tagit ett uppdrag är det bra om det slutförs.

Varför fortsätter du inte?
– För 29 år sedan gick jag min första fackliga kurs och jag har idag jobbat med uppdrag på alla nivåer och med olika uppgifter. Jag är tacksam för det jag har fått vara med om, men ibland kan jag tycka att det blir en viss obalans mellan privatliv och arbetsliv och mellan att ge energi och få energi.
– Med det sagt vill jag också framhålla att uppdraget är lika roligt och inspirerande som det var dag ett. Jag lämnar något jag trivs med och hoppas att jag haft ett värde för uppdraget och för Polisförbundets medlemmar. Det är det som är viktigast.

Vad ska du göra i stället?
– Ingen aning faktiskt. Klart jag har mina funderingar på vad jag skulle vilja göra, men jag känner ingen oro för hur det blir. Som facklig företrädare är man van att inte vara helt säker på vad morgondagen innebär.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst