Annons
Annons

HD friar kvinna med fällkniv

23 februari 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Högsta Domstolen har i ett färskt domslut listat när man får bära kniv på allmän plats, skriver tidningen Dagens Juridik.

Domen gäller en 26-årig kvinna som på vägen hem från en fest försökte att avstyra ett slagsmål, genom att gå emellan de som bråkade. Polis kom till platsen och då var kvinnan, som var berusad, så uppjagad att hon omhändertogs, skriver Dagens Juridik. Vid visitationen fann polisen en fällkniv i hennes handväska. Det ledde till att hon åtalades för brott mot knivlagen. Tingsrätten friade, men hovrätten dömde till 1200 kronor i böter.

Nu har Högsta Domstolen dock bedömt att hennes knivbärande var befogat, bland annat för att kniven aldrig tagits fram och för att den var ämnad för matlagning på festen.Knivar måste kunna medföras till och från olika fritidsaktiviteter där knivanvändning är naturligt”.

Läs hela artikeln på Dagens Juridiks sajt

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst