Annons
Annons

JO-anmäler segdragen kamp om Unni Jerndals mejl

19 februari 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Strix televisions Efterlystredaktion JO-anmäler Polismyndigheten. Detta sedan redaktionen ända sedan i oktober med begränsad framgång försökt få ut kommunikationsdirektör Unni Jerndals mejlloggar och mejl.

Det man varit ute efter är mejl som rör Polismyndighetens PR-upphandling. Vissa mejlloggar har man efter påstötning fått ut, andra inte. Vissa mejl man frågat efter är oklart om de ens finns kvar:
”En person på IT-avdelningen säger att de inte finns kvar, en annan att ingen information alls gått förlorad när servrarna kraschade 2015,” skriver Johannes Jakobsson på Strix i anmälan, som beskriver en rad turer.
”Hanteringen av en enkel begäran har fördröjts i flera månader och förhalats vilket förhindrat insyn i polisens upphandlingsarbete av PR-tjänster för 35 miljoner kronor. Inga konkreta svar på vad som finns att lämna ut eller inte har getts, och vi har flera gånger fått påpeka att skyndsam hantering ska gälla. Offentlighetsprincipen har på flera sätt därmed åsidosatts.”

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst