Annons
Annons

En knapp månad
med polisleg

14 januari 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

20160113_111220Sedan slutet på november produceras återigen nya tjänstekort efter ett långt produktionsstopp. Men när Michael Malmberg i Uppsala, som väntat sedan april, äntligen fick ett kort i början på december gällde det bara till årsskiftet.

Sedan slutet på november produceras återigen nya tjänstekort efter ett långt produktionsstopp. Men när Michael Malmberg i Uppsala, som väntat sedan april, äntligen fick ett kort i början på december gällde det bara till årsskiftet.

20160113_111220När Michael Malmberg på brottsoffer-och personsäkerhetsgruppen i Uppsala lade märke till att hans tjänstekort inte längre var giltigt stod det klart att det skulle dröja innan han fick ett nytt. Det var nämligen tillfälligt stopp i produktionen på grund av en upphandling som strulade. Inte ens beställningar kunde tas emot.

Efter många turer är nu produktionen igång sedan slutet på november och leveranserna sedan första december. Redan i oktober kunde beställningarna göras, vilket Michael Malmberg gjorde.
Han tycker att även om det rent formellt inte krävs av honom att han ska legitimera sig i tjänsten så känns det oseriöst att låta bli.
– Därför blev jag ju väldigt glad när jag hörde att kortet kommit. Men så såg jag datumet. Så jag hade det i några veckor och nu är jag utan polisleg igen.

Enligt Michael Malmberg är det senaste besked han fått att det skulle dröja till någon gång under våren innan han skulle få ett nytt, permanent, kort.

Håkan Öberg, byråchef på Polismyndigheten, förklarar att det kort Michael Malmberg fått är ett tillfälligt tjänstekort med kort datum. Något som alla som beställt nytt tjänstekort före slutet av november 2015 ska ha fått. Enligt Håkan Öberg borde det vid det här laget vara ersatt av ett permanent kort.
– Jag vet att det på vissa ställen inom Polismyndigheten har varit svårt att hinna med att hantera utlämning av tjänstekort. Om tjänstekortet har levererats bör utlämning kunna ske inom kort. Att det skulle dröja till våren låter helt orimligt. Antingen finns kortet i Uppsala eller så har han haft otur och något har gått snett hos leverantören, säger Håkan Öberg.

Läs mer om turerna kring tjänstekorten här och här

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst