Annons
Annons

Kravlista från Stockholm Syd blir sen motion

4 maj 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Förbundsområde Stockholm Syd kommer att motionera till kongressen utifrån de avtalskrav de ställt i sitt upprop.

Förbundsområde Stockholm Syd kommer att motionera till kongressen utifrån de avtalskrav de ställt i sitt upprop.

När förbundsområde Stockholm Syd i förra veckan initierade ett upprop med en kravlista inför avtal möttes de av blandade reaktioner. I viss mån uppfattades uppropet som en kritik mot Polisförbundet som jämfört med kravlistan lagt sig för lågt.

Detta var enligt Stockholms Syds ordförande Carina Bäck inte meningen med uppropet och hon sa också att man inte ville skapa splittring.  Därför har man nu utarbetat en ny strategi som presenterades i den slutna Facebookgruppen UMF under helgen.

Nu står inte längre förbundsordförande Lena Nitz på adresslistan för dem som ska brevbombas med underskrivna kravlistor. Däremot kvarstår utvalda medier, statsministern, inrikesminister Anders Ygeman samt Dan Eliasson.

I den Facebookpost som kopplats till den nya skrivelsen står att denna ändring bland annat gjorts efter att Lena Nitz kontaktat förbundsområde Stockholm Syd och man gör också klart att man inte uppfattar att det finns något beslut i Polisförbundet som hindrar förbundsområdet från att driva opinion i frågan.

Kvar står kraven och att dessa bör gälla som lägstanivå i förhandlingar med Polisförbundet från och med nationaldagen.
Kraven är följande: en aspirantlön på 20 000 kronor, en ingångslön på 28 000 kronor och en lön efter fem år på 34 000 kronor, finansierade från nya friska pengar. Samtliga summor ligger flera tusenlappar över de nivåer som förhandlas i nuläget. Man kräver också en ”rimlig” löneutveckling, höjt OB och sänkt veckoarbetstid för treskiftare till 34,5 timmar i veckan samt att månadslönen ska öka med 2000 kronor för varje arbetad femårsperiod fram till 45 år i tjänst.

Förbundsområde Stockholm Syd kommer också att motionera om detta till Polisförbundets kongress som äger rum i september. Tiden för att lämna in motioner gick ut första april, men i Facebookinlägget skriver Förbundsområde Syd att man hoppas att kongressen beslutar om att ta upp den i alla fall.

På frågan om huruvida hon anser kraven som möjliga att få igenom svarar Carina Bäck.
– Jag tror att det är omöjligt på ett bräde. Däremot givet att vi nu fått ta del av arbetsgivarens senaste bud är det fasiken ett måste att tala om vad vi är värda och det är mer än vad de är villiga att ge.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst