Annons
Annons

Rättegång inledd
om knivattack i Borås

30 juni 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

En rättegång pågår nu mot de fyra som ska ha varit inblandade i en knivattack mot två poliser i Borås. En av de misstänkta är åtalad för försök till mord, en för försök till våld mot tjänsteman och alla fyra för våldsamt upplopp.

Det var i samband med att de tog hand om en moped som varit inblandad i en misstänkt drograttfylla som två poliser överfölls av ett antal unga män. En av dessa gick till attack, beväpnad med kniv, och skadade den ena polisen i armhålan. Hon klarade sig undan med lindriga skador men enligt åtalet var syftet med attacken att döda polisen.Något mannen kunde ha lyckats med om hon inte vridit sig undan.

En annan av de åtalade ska ha sparkat den andra polisen medan två av dem hoppade och sparkade på polisbilen. Bilen fick enligt stämningsansökan omfattande skador. Polisen som blev sparkad hade skyddsväst och klarade sig därför utan skador.

Teknisk bevisning i form av en kniv med polisens DNA på och kläder med den misstänktes DNA finns i förundersökningsmaterialet. De misstänkta ska även ha fångats på film när de springer från platsen.  Alla fyra nekar till brott.

Händelsen ägde rum i området Hässleholmen i Borås den 10 maj i år. Rättegången avslutas tisdag 5 juli och domen väntas komma senare under sommaren.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst