Annons
Annons

Tre frågor till Emma Cronberg …

18 augusti 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Emma Cronberg

… polisernas nationella huvudskyddsombud.… polisernas nationella huvudskyddsombud.

Emma Cronberg
Emma Cronberg

Hur är läget på arbetsmiljöfronten?
– Alla tillbudsanmälningar gällande resursbrist, hot, stenkastning och annat våld oroar mig –  kraftfulla åtgärder måste vidtas. Det riskerar annars att leda till att vi får en rädd och passiv polis, som inte kan ingripa. När polisen tappar mark bäddar det för alternativa samhällssystem med maffialiknande strukturer.

Kan du ge några exempel på anmälningar?
Det finns ett fall där minderåriga påträffats i en knarkarkvart, men man inte haft möjlighet att agera. Poliser vid en avspärrning har utsatts för stenkastning. En aspirant skickades ut som singelpatrull. En annan anmälan handlar om att man släppte utredningsuppslag gällande en våldtäkt, för att man inte hade resurser att följa upp dem.

Vad gör skyddsorganisationen?
-Vi lyfter problemen och driver på för förändring. Men även när vi når samsyn med arbetsgivaren landar vi i återvändsgränden resursbrist. Jag upplever att polisen går kort om folk överallt. På vissa håll är man på gång att ”lösa” polisbristen genom att skriva ner sin minimibemanning, men det blir en ännu farligare arbetsmiljö. Arbetsgivaren måste kämpa för att få större resurser.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst