Annons

Annons

Förbundsregion Syd
kräver chefens avgång

18 november 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Polisförbundet Syd kräver att regionpolischefen Annika Stenberg avgår.
– Vi måste få en regionchef som förstår polisjobbet, säger Sophia Willander, ordförande Polisförbundet Syd, i Sydsvenskan 18 november.

Sophia Willander
Sophia Willander

154 av region Syds 3000 poliser har slutat under 2016. Facket har sedan förra året påtalat att det finns stora problem i regionen som till stor del har skapats av omorganisationen. Ett av de problem som Sophia Willander lyfter i tidningen är hur väloljade arbetslag slagits sönder. Dessutom är polisbristen stor och organisationen toppstyrd.

Hon beskriver det som att Annika Stenberg har ett extremt kontrollbehov. Chefer under henne handlingsförlamas. Det allt överskuggande målet är, enligt Sophia Willander, att pressa balanser och spara pengar.

Annika Stenberg svarar till Sydsvenskan:
– Det är jättetråkig läsning. Jag är mån om att ha en god relation med arbetstagarorganisationerna och våra medarbetare, och det är viktigt för mig att vi arbetar tillsammans med att genomföra den reform som riksdagen beslutat om.
Hon säger vidare att hon inte vill diskutera utspelet ”i offentlighetens ljus”.
– Vi måste omhänderta den här frågan tillsammans, och gemensamt arbeta för en god relation.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst