Annons
Annons

Bara en hundförare på Gotland

24 maj 2017, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Gotlandspolisen har inom kort endast en hundförare. Detta då fyra hundförare antingen slutar eller byter arbetsuppgifter.

Gotlandspolisen har inom kort endast en hundförare. Detta då fyra hundförare antingen slutar eller byter arbetsuppgifter.

Enligt nya riktlinjer för Stockholm och Gotland ska hundförarna vara en egen fri resurs. Det har dock inte Gotland levt upp till, utan där har man fortsatt att vara en del av IGV:s minimibemanning.

Man har heller inte så många hundförare som det är tänkt och i stället för att vara en separat enhet har hundförarna delat gruppchef med öns trafikpoliser. I en intervju med Helagotland.se berättar hundföraren Göte Karlström om missnöjet och att fyra hundförare slutar.
– Jag är 61 år och hade tänkt att jag skulle fortsätta några år till, men nu säger jag upp mig.

Mattias Wallin

Mattias Wallin, ordförande för Polisförbundet Gotland, beklagar tappet, samtidigt som han uttrycker viss förståelse för att det är svårt att leva upp till riktlinjerna med dagens resurs.

I sommar kommer hundförare från Stockholm att stötta Gotlandspolisen, men Mattias Wallin befarar att man snart kommer ifrån vanan att jobba med hund.
-Dagens unga poliser vet knappt hur en hundförare arbetar och hur man kan nyttja hunden på bästa sätt. Om det inte finns någon hund tillgänglig så är det svårt att ”tänka hund”.
Akuta lägen lär bli knepiga.
-Behöver vi söka efter försvunna får ju Stockholm skicka hund, men det tar ju flera timmar, säger han till Polistidningen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst