Annons
Annons

Hundförare omkom
i krock med lastbil

13 juni 2017, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.
Foto: Privat

En 37-årig hundförare var den polis som omkom i den tragiska trafikolyckan utanför Hässleholm natten till tisdagen, rapporterar Expressen. (Uppdaterad)

På tisdagseftermiddagen hölls en tyst minut för att hedra hundföraren som omkom tillsammans med sin tjänstehund. Bilden är tagen på Spånga IP, där många poliser tjänstgör i samband med politikerveckan i Järva. Foto: Privat

En 37-årig hundförare var den polis som omkom i den tragiska trafikolyckan utanför Hässleholm natten till tisdagen, rapporterar Expressen. (Uppdaterad)

Det var 00.39 natten till tisdagen som det inkom ett larm om en trafikolycka. De inblandade var en lastbil och en polisbil och polisbilens förare avled. En av hundarna som var med honom i bilen skadades i olyckan och avlivades, skriver Expressen.

Olyckan inträffade på riksväg 24, mellan Hässleholm och Röke, när polisbilen var på väg till ett jobb, uppger Mikael Lindh, vakthavande befäl vid polisregion Syd, enligt Aftonbladet.

Lastbilschauffören fördes till Centralsjukhuset i Kristianstad, och uppges inte vara allvarligt skadad. Beskedet att polisen avlidit kom 03.30, och anhöriga är underrättade.

Polistidningen talade på tisdagsmorgonen med Polisförbundets ordförande Lena Nitz, som precis hade nåtts av den tragiska nyheten.
-Det värsta som kan hända har ju hänt och det är att en kollega inte kommer hem från passet. Mina tankar går till familj, vänner och kollegor, sade hon.

Expressen skriver att hundföraren var från Blekinge och började som polisaspirant 2006. Formellt var han anställd i Kristianstad, men omklädningsrummet och närmaste kollegorna hade han i Karlshamn, uppger Anders Knutsson, lokalpolischef i Karlshamn, för Expressen.

På polisstationerna i polisområdet hölls en minnesstund klockan 10.00 på tisdagen och klockan 14 hölls en nationell tyst minut. Anders Knutsson säger i Expressen att han kommer att minnas hundföraren som en sympatisk yrkesman och människa.
-Han är saknad och vi känner en stor sorg. Vi har fått hjälp av polisen i Kristianstad med de akuta ärendena för att få tid att sitta ner och ta hand om varandra. Men det är tungt, säger han till Expressen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst