Annons
Annons

Hallandspolis vann vandringspokal

12 juni 2017, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.
Foto: Ella Schoultz

Sex mc-poliser deltog i SM i körgårdskörning, som i år gick av stapeln på nationaldagen. Samtidigt hölls öppet hus av polisens fordonssamling i Tullinge, söder om Stockholm.

Mc-polisveteranerna ordnade sitt första Polis-SM 2008, Sedan dess har tävlingen ägt rum vartannat år, på olika platser. Tävlingsdeltagarna tog sig an årets tekniskt utmanande bana på den här motorcykeln, en BMW R1200 GSA, som annars används som utbildningshoj.  Foto: Ella Schoultz

Sex mc-poliser deltog i SM i körgårdskörning, som i år gick av stapeln på nationaldagen. Samtidigt hölls öppet hus av polisens fordonssamling i Tullinge, söder om Stockholm.

 

”Hur __ kan de memorera banan?” utbrister en av åskådarna. Detta när han ser hur förarna snirklar sig runt, över och under banans alla hinder, i en ordning som de raskt promenerat igenom en enda gång innan tävlingsstarten

 

En nedsatt fot eller vält kon innebär två sekunders tidstillägg. Här gällde det att ta sig under ett hinder som inte var mycket högre än motorcykeln.

 

Om någon kör fel väg får denne köra tillbaka och ta om den passagen. Samtliga tävlande klarade galant att ta den 240 kg tunga motorcykeln över vippbrädan.

 

Några av konerna stod helt nära en mur och andra var granne med containrar. Förutom de utplacerade hindren utmanades mc-poliserna dessutom av gropar och andra ojämnheter.

 

-Jag har varit på pallen varje gång, men aldrig överst, så det känns jättekul, säger Mats Stridh, som till vardags jobbar som trafikpolis i Halland, I år var han snabbast av alla och dessutom felfri på de två varven i finalomgången. Sluttiden blev 5.05.05 – Mats Stridh vann med närmare 14 sekunders marginal. Förutom vandringspokalen och ett diplom fick han 3000 kronor. Tvåa kom Anton Engström, som fick 2000 kronor och ett diplom, och på bronsplats återfanns Göran ”Järnet” Jernebrandt, som fick ett diplom och 1000 riksdaler.

 

Henrik Lindborg, chef för Polismuseet, hör till de som bemannade cafeterian, där det såldes kanelbullar, chokladbollar och korv till tävlingsåskådare och fordonsentusiaster. Totalt under dagen var antalet besökare cirka 700.

 

Fotnot: Mc-polisveteranerna har en egen webbplats, där man bland annat kan läsa om deras samarbete med Polismuseet.

Foto: Ella Schoultz

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst