ANNONS:

ANNONS:

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut i december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Mc-polisveteranerna ordnade sitt första Polis-SM 2008, Sedan dess har tävlingen ägt rum vartannat år, på olika platser. Tävlingsdeltagarna tog sig an årets tekniskt utmanande bana på den här motorcykeln, en BMW R1200 GSA, som annars används som utbildningshoj.  Foto: Ella Schoultz

Hallandspolis vann vandringspokal

Publicerad 2017-06-12

Aktuellt Sex mc-poliser deltog i SM i körgårdskörning, som i år gick av stapeln på nationaldagen. Samtidigt hölls öppet hus av polisens fordonssamling i Tullinge, söder om Stockholm.

 

”Hur __ kan de memorera banan?” utbrister en av åskådarna. Detta när han ser hur förarna snirklar sig runt, över och under banans alla hinder, i en ordning som de raskt promenerat igenom en enda gång innan tävlingsstarten

 

En nedsatt fot eller vält kon innebär två sekunders tidstillägg. Här gällde det att ta sig under ett hinder som inte var mycket högre än motorcykeln.

 

Om någon kör fel väg får denne köra tillbaka och ta om den passagen. Samtliga tävlande klarade galant att ta den 240 kg tunga motorcykeln över vippbrädan.

 

Några av konerna stod helt nära en mur och andra var granne med containrar. Förutom de utplacerade hindren utmanades mc-poliserna dessutom av gropar och andra ojämnheter.

 

-Jag har varit på pallen varje gång, men aldrig överst, så det känns jättekul, säger Mats Stridh, som till vardags jobbar som trafikpolis i Halland, I år var han snabbast av alla och dessutom felfri på de två varven i finalomgången. Sluttiden blev 5.05.05 – Mats Stridh vann med närmare 14 sekunders marginal. Förutom vandringspokalen och ett diplom fick han 3000 kronor. Tvåa kom Anton Engström, som fick 2000 kronor och ett diplom, och på bronsplats återfanns Göran ”Järnet” Jernebrandt, som fick ett diplom och 1000 riksdaler.

 

Henrik Lindborg, chef för Polismuseet, hör till de som bemannade cafeterian, där det såldes kanelbullar, chokladbollar och korv till tävlingsåskådare och fordonsentusiaster. Totalt under dagen var antalet besökare cirka 700.

 

Fotnot: Mc-polisveteranerna har en egen webbplats, där man bland annat kan läsa om deras samarbete med Polismuseet.

Foto: Ella Schoultz