Annons
Annons

”Otroligt mycket
bättre betalt”

17 augusti 2017, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Carina Bäck är ordförande för Polisförbundet i Stockholm Syd, som är Sveriges största polisområde. Nu har hon blivit värvad av Riksidrottsförbundet.Carina Bäck är ordförande för Polisförbundet i Stockholm Syd, som är Sveriges största polisområde. Nu har hon blivit värvad av Riksidrottsförbundet.

Carina Bäck. Foto: Privat

-Jag har fått jobb som verksamhets-utvecklare för barn och ungdomars rättigheter. Det är en helt ny tjänst som har inrättats på grund av de övergrepp och andra kränkningar inom idrotten som uppmärksammats den senaste tiden, säger Carina Bäck till Polistidningen.

Hon har ett förflutet som elitidrottare inom hästhoppning och har som polis träffat många utsatta barn när hon jobbat med brott i nära relationer. Den bakgrunden var avgörande för att hon skulle få jobbet, berättar hon. Carina Bäck har bett om tjänstledighet under provanställningen, som varar sex månader, med tänkt start 18:e september.
-Jag hade aldrig trott att jag skulle lämna Polisen. Att jag ändå gör det är dels för att det är ett spännande jobb förstås, men det är också så otroligt mycket bättre betalt.

På nya jobbet är lönen över 40 000 kronor i månaden.
-Det är ju mycket pengar, mer än jag skulle tjäna som gruppchef inom Stockholmspolisen. Men det skulle inte behövas att arbetsgivaren matchade den lönen för att jag skulle stanna – det hade räckt med att jag kände att man tjänade skäligt. Det är helt orimligt att jag efter snart tio år som polis har en lön på 29 500.

Arbetstiderna innebär ingen större förändring. Som heltidsfacklig jobbar Carina Bäck huvudsakligen dagtid, medan arbetet med föreningarna inom Riksidrottsförbundet kan innebära en del kvälls- och helgjobb.
-Det som känns jobbigast är att lämna alla kollegor och medlemmar. Det har i samband med omorganisationen varit väldigt turbulent fackligt i Stockholm Syd, men nu känns det som vi är ett jättebra gäng. Ulf Ask kommer att kliva in som ordförande i mitt ställe och jag känner mig helt lugn med att allt kommer att flyta på bra medan jag är borta.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst