Annons
Annons

”Extraordinärt att vi har störningar på reservkraften”

16 augusti 2017, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Ett strömavbrott stoppade poliser efter skjutningen i Östberga. Polishuset i Flemingsberg var strömlöst i flera timmar. (Uppdaterad)Ett strömavbrott stoppade poliser efter skjutningen i Östberga. Polishuset i Flemingsberg var strömlöst i flera timmar. (Uppdaterad)

Vid 15-tiden på tisdagen sköts två män i Östberga, i södra Stockholm, en är numera avliden och den andra allvarligt skadad. Samtidigt drabbades Stockholm Syds största polishus, i Flemingsberg, av ett strömavbrott som pågick mellan 15.39 och 19.00.
– Den första timmen fungerade vårt reservaggregat, sedan gav det också upp, säger Robban Brindeby, huvudskyddsombud, Stockholm Syd, till Polistidningen.

Följden blev bland annat att grindarna inte gick att öppna. För att teknikerna skulle kunna ta sig ut och börja arbeta lyftes grindarna av. Också poliser och arrestvakter i arresten blev instängda med frihetsberövade personer.
– Det är ingen bra situation när det pågår länge. Men vid brand eller upplopp finns möjligheten för polisen att använda en nödöppnare, men så långt gick det inte, säger Robban Brindeby
­ – Vi bedömer inte att strömavbrottet hade något samband med skjutningen.

Peter Berggren, ställföreträdande kanslichef i Stockholm Syd, betonar att han inte tycker att elavbrottet i sig var märkligt. Det drabbade långt ifrån enbart polisen.
– Det berodde på ett fel i ett ställverk, som Vattenfall fixade. Men det är extraordinärt att vi har störningar på reservkraften. Samtidigt var det bra att vi fick se över våra rutiner. Nu samarbetar vi med de driftsansvariga och har försäkrat oss om att det vitala som larm och räddningsvägar fungerar. Allt återgick till det normala efter 19, säger han till Polistidningen.

Flera allvarliga händelser inträffade under gårdagen. Inom loppet av några timmar skedde tre grova brott i Polisområde Syd:

  • 15.02 – mord och mordförsök Östbergatorg. Två personer skottskadas varav en avlidit.
  • 19.56 – rapport om skottlossning i Fittja.
  • 19.58 – mordförsök i Skarpnäck. En person anmäler att någon skjutit in i hans lägenhet. Vittnen berättar om hur personer på moped jagat andra personer och skjutit mot dem.

Med anledning av detta beslutade polismästare Erik Widstrand på tisdagskvällen om en särskild händelse.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst