Annons
Annons

Blåljusutmaning på hal is

23 februari 2018, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.
Foto: Emma Eneström

– Ska man uppleva vintern i Norrbotten är det en fantastisk tid, säger polisen Jennie Blixt.
Hon är en av arrangörerna för regionmästerskapet och blåljusutmaningen i OCR som hålls i Luleå nästa helg.

. Foto: Emma Eneström

– Ska man uppleva vintern i Norrbotten är det en fantastisk tid, säger polisen Jennie Blixt.
Hon är en av arrangörerna för regionmästerskapet och blåljusutmaningen i OCR som hålls i Luleå nästa helg.

20 hinder av snö, is och trä, fördelade på sex kilometer utgör banan. Till större delen håller den sig på isen men en liten del av banan går också upp på landbacken. Svårighetsgraden är enligt arrangörens hemsida medel. Alternativet straffrunda finns för den deltagare som inte klarar ett hinder.

Jennie Blixt är vice ordförande i Luleåpolisens skytte- och idrottsklubb (LPSIK). I december hörde hon av sig till arrangören för Icebug Race Luleå, som genomfördes för första gången förra vintern. Hon ville veta om det fanns möjlighet att arrangera ett polismästerskap i samband med loppet.
– Ett DM hade blivit för litet. Vi om överens med Polisidrottsförbundet om att köra det som regionsmästerskap för att öka möjligheten till deltagande.

Utöver det är poliser från hela landet välkomna att delta i en blåljusutmaning där polisen utmanar övrig blåljuspersonal. Yrkesgruppen med bästa medeltiden vinner. Redan nu vet Jennie Blixt att räddningstjänsten kommer att vara representerade, men hur många poliser och hur mycket blåljuspersonal det blir är ännu inte klart. Anmälan är öppen till dagen före loppet, som går den tredje mars.

Jennie Blixt satsar på att själv kunna vara med i tävlingen. Och hon hoppas också på en fortsättning nästa år, möjligtvis med ännu fler poliser och förhoppningsvis från hela landet.
– Det är ju ett helt nytt lopp som inte funnits för poliser tidigare. Vi får se vad det blir för titel på loppet då, säger hon.

Mer information om loppet och anmälan här

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst