Annons
Annons

Tre frågor till Stefan Annell

8 februari 2018, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

… doktor i psykologi och forskare vid Stockholms universitet, som har påbörjat projektet Hållbar polissocialisation.

… doktor i psykologi och forskare vid Stockholms universitet, som har påbörjat projektet Hållbar polissocialisation.

Vad hoppas du få svar på med din studie?
-Jag vill undersöka om första tiden i yrket påverkar hur man trivs längre fram. Har poliser exempelvis bättre förutsättningar att klara av kraven och gilla jobbet om de fått en bra introduktion? Och vad kännetecknar i så fall en bra start?

Hur ska du gå till väga?
-Projektet bygger vidare på min avhandling där jag undersökte vad i urvalsprocessen till utbildningen som har störst betydelse för hur nya poliser klarar utbildningen och det första arbetsåret. Nu vänder jag mig till samma grupp med frågor om hur de ser på sitt arbete idag, efter sex år. En utmaning är att få tillräckligt många som deltar så att resultaten blir tillförlitliga.

Hur skulle resultatet kunna användas?
-Kunskapen kan användas för att förbättra utbildningen och mottagandet av nya poliser. Vad som får poliser att trivas och må bra är viktigt både för poliserna själva och för Polisen som organisation. Att kunna följa samma grupp ger unika möjligheter att kartlägga vad som är viktigt för att vi ska få bra poliser som vill stanna i yrket.

Anna-Karin Andersson
frilansjournalist

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst