Annons
Annons

Sju frågor till Sofia Ask …

26 juni 2018, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.
Foto: Pernille Tofte

… sammankallande i Polisförbundets valberedning, som presenterat sitt förslag till ny förbundsstyrelse för de kommande fyra åren.

… sammankallande i Polisförbundets valberedning, som presenterat sitt förslag till ny förbundsstyrelse för de kommande fyra åren.

Foto: Pernille Tofte

Hur har arbetet gått?
– Till att börja med tyckte jag att vi var väldigt många. Vi hade väldiga diskussioner om hur vi skulle lägga upp arbetet. Det var som hela havet stormar. Vi träffades, men vi hade inte samma bild av vad vi kommit överens om efteråt. Men alla har fått komma till tals och vi blev ett ihopsvetsat lag. Det är en enig valberedning bakom förslagen. Det kan alltid komma tilläggsnomineringar på Kongressen, men vi har gjort ett gediget arbete och fått fram en bra mix av nytt och gammalt, kvinnor och män.

Fick ni in många nomineringar?
– Det fanns bara en nominerad till ordförandeposten, Lena Nitz, men på alla andra poster fanns det fler.

Varför föreslår ni inte någon från region Nord?
-Vi åkte ju runt i alla regioner och informerade om gången. Två personer nominerades från Nord, men de avböjde att medverka. En meddelade att han inte skulle komma till intervjun och en att han inte hade tid. Men de som sitter i FS ska inte bara representera sin region. Jag har ju själv suttit i FS tidigare, då gäller det att kunna lyfta sig och se helheten. Vi i valberedningen ska bygga bästa laget. Det skulle teoretiskt sett kunna vara elva från samma region.

Har ni med någon hundförare?
-Nej, det har vi nog inte. Vi har inte frågat kandidaterna var man har sin grundplacering, även om det kommer fram i underlaget. Vi har bedömt kompetensen och bland annat frågat om vad man vill med Polisförbundet.

Vad vill du med Polisförbundet?
-Att vi ska fortsätta att vara starka och se möjligheter och inte bara säga nej. Det är lätt att säga att det här, det vill vi inte, men man måste också komma med förslag till lösning. Det strategiska arbetet är inte alltid så roligt, men det är ett viktigt sätt att uppnå resultat på.

Vad har du lärt dig av det här arbetet?
-Att man måste starta tidigt. Man ska också nästan vara övertydlig med vad som gäller.

Skulle du vilja göra om det?
-Ja gärna. Det är spännande.

Läs valberedningens förslag här.

Polisförbundets valberedning

Sofia Ask, region Nationella avdelningar

Anders Seilenz, region Väst

Andreas Strand, region Stockholm

Hans Lundstedt, region Nord

Eva Arvidsson, region Mitt

Ann Johansson, region Syd

Lennart Abony, region Öst

Rolf Rickmo, region Bergslagen

Andrew Tomkinson, region Mitt

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst